Русия нанесе нови удари в украинския град Харков при втора поредна

...
Русия нанесе нови удари в украинския град Харков при втора поредна
Коментари Харесай

21 ранени при руската атака срещу Харков

Русия нанесе нови удари в украинския град Харков при втора поредна нощна офанзива. Бяха изумени високи жилищни здания , като има данни за минимум 21 ранени, оповестява АП.

Бомбите паднаха в събота вечерта в квартал Шевченковски, северно от центъра на Харков, който е вторият по величина украински град, прецизира локалният губернатор Олег Синегубов. Жилищните здания са с друга степен на вреди, измежду тях има и16-етажни здания, добави той.

Градският съвет на Харков заяви, че са били наранени 18 здания.
 12 ранени след съветски удар по жилищна постройка в Харков
12 ранени след съветски удар по жилищна постройка в Харков

Евакуирани са 60 души

В петък съветските сили нанесоха три удара по Харков, ранявайки 15 души.

Харков, на 30 км от съветската граница, е честа цел на офанзивите на Москва от началото на войната през февруари 2022 година

На юг нахлуване от съветски дрон умъртви двама души в събота в град Никопол, сподели регионалният шеф.

В Курахове, една от централните точки на бавното нахлуване на Русия през Донецка област, един човек беше погубен при съветски артилерийски удар, споделиха районните прокурори.

Местните управляващи в област Суми са съобщили , че съветски самолети са блъснали енергийна инфраструктура в град Шостка.

Суми е друга честа цел на съветски офанзиви и се намира където украинските сили нахлуха предишния месец.
 Русия удари по Харков с 3 бомби Обновена
Русия удари по Харков с 3 бомби

Най-малко 4 души са ранени

Президентът Володимир Зеленски осъди удара и прикани западните съдружници на Киев да изпратят повече оръжия, с цел да му оказват помощ да " отбрани живота и да подсигурява сигурността ".

" Украйна се нуждае от цялостни благоприятни условия за далечни дистанции и ние работим, с цел да убедим нашите сътрудници в това ", написа Зеленски в X, до момента в който се приготвяше подкрепяйки поддръжката за Киев във войната.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров сподели в неделя, че Киев договаря с сътрудници в Европа за обезпечаване на шведски изтребители Gripen и европейски Eurofighter Typhoon. Умеров сподели, че към този момент са поети задължения за доставки на създадени в Съединени американски щати F-16 и френски Mirage.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР